26 Haziran 2014 Perşembe

BAKLALI ENGINAR




Gitmek icin gunleri saydigim Turkiye seyahatim cok cabuk gecti. 6 hafta goz acip kapayan kadar bitti. Yapmak istedigim bir cok seyi yapamadan geri dondum. 

Trinidad'da sebze bulmak  zor oldugu icin , Izmir'de ve Bodrum'da pazar yerleri rengarenk sebze ve meyvelerle cennet gibi geldi bana. Pazar'dan alisveris yapmak hic bu kadar keyifli olmamisti. Enginar bile almak mumkun oldu. Malum son gunlerine denk geldim.

Malzemeler

8 orta boy enginar
2 su bardagi taze ic bakla
½ limon sue

Sosu icin

½ demet dereotu
1 dis iri sarimsak
1/2yumusak avakado ( olmasada olur)
2 yemek kasigi hardal
2 yemek kasigi mayonez
1 ½  kepce enginarin haslama suyu
tux

  • Enginarlarin uzerini 1 parmak gececek kadar kaynar su ekleyin.
  • ½  limon suyu ve 1 yemek kasigi zeytinyagini ilave edin.
  • Enginarlar iyice yumusayincaya kadar haslayin.
  • Farkli bir kaba ic baklalari ekleyin. Uzerini 1 parmak gececek kadar su ilave edip haslayin.
  • Sebzeler haslanirken sosu hazirlayin.
  • Kiyilmis dere otu ve sarimsagi blendara koyun. Ve ya bir kabin icerisinde el blendiri kullanin.
  • Mayonez, hardal , avakado ve 1 ½  kepce enginarin haslama suyunu ilave edin.
  • Damak zevkinize gore tuz ilave edin.
  • Blendirda hepsini karistirin.
  • Kabin icerisine haslanip suzulmus baklalari koyun ve sosu ilave edin.
  • Baklalarin ezilmemesine dikkat ederek, karistirin.
  • Servis tabagina enginarlari yerlestirin.
  • Baklalari enginarlarin cukur kismina pay edin.
  • Baklalardan kalan sosu salatanin uzerine dokun. 
  • Buzdolabinda servis zamanina kadar dinlendirip soguk servis yapin.
Taze enginarla daha lezzetli olsa da konserve enginar ile deneyebilirsiniz. Enginarlar sert olabilir. Bir sure haslamanizda yarar var. Sebzelerin haslandiktan sonra  oda sicakligina gelmesini bekleyin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder