31 Mayıs 2015 Pazar

ANANASLI KEK


Cayin ya da kahvenin yanina cok yakisan hafif, meyveli bir keke kimsenin hayir diyecegini sanmiyorum. Ben ananaslarin arasina visne koydum. Visne yerine butun ceviz'de cok yakisacaktir. Taze ananas ve ya konserve ananas kullanabilirsiniz. Kelepceli kalipta pisirdigim icin keki ters cevirmek cok kolay oldu.

Malzemeler

150 gr tuzsuz tereyagi ( oda sicakliginda)
½ kup kahverengi seker
7 adet  ananas dilimi
7 adet visne veya butun ceviz
½ cup  dovulmus ceviz
1 ¼ kup un
1 paket kabartma tozu
1 kup seker
3 yumurta ( oda sicakliginda)
1 tatli kasigi vanilya 
½ kup sut

  • 350 F / 160 C 'de firininizi isitin.
  • Kalibinizin her yerini yumusak tereyagi ile yaglayin.
  • 50 gr tereyagini ve kahverengi sekeri orta ateste  eriyene kadar karistirin.
  • Pisirme kabiniza eriyen sekerli tereyagini dokun. Kalibi saga sola salliyarak tabanina dagilmasini saglayin.
  • Yagin uzerine ananas dilimlerini yerlestirin. Ananaslarin ortasindaki bosluga visne ya da cevizi koyun.
  • Karistirma kabinin icerisine unu, kabartma tozunu, dovulmus cevizi koyun ve karistirin.
  • Baska bir kapta 100 gr tereyagi ve 1 cup sekeri mikserinizin orta dereceli hizinda krema halini alana kadar 3-4 dakika  cirpin.
  • Yumurtalari tek tek terayagli seker karisimina ekleyin. 
  • Sutu ve vanilyayi ilave edin.
  • unlu karisimi 3 kerede ilave edin. ⅓ luk un karisimi ekleyin guzelce karistirin unlar yok olunca diger ⅓ luk kismi ekleyin karistirin en son kalan unu ilave edin ve homojen bir karisim elde edene kadar spatula yardimi ile karistirin.
  • Kek karisimini ananaslarin uzerine dokun ve spatula yardimi ile duzeltin.
  • 40-45 dakika kekiniz altin sarisi rengini alana kadar pisirin.
  • Her firin farkli surede keki pisirecegi icin arada kekinizi kontrol edin. Keki pisirme sureniz daha kisa ya da uzun olabilir.
  • Keki firindan cikirin 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Kelepceli kek kalibinda pisirdi iseniz kelepceyi cikarip keki servis tabagina alin. Kekin meyveli alt kismi servis tabaginizda ust kismi olmali.
  • Kelepceli kalipta pisirmediyseniz, keskin bir bicak yardimi ile kek kalibinizin ve kekin arasindan gecin ve kalibi ters cevirerek servis tabaginiza alin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder