26 Kasım 2015 Perşembe

TRILICE




Uzun zamandan beri denemeyi dusundugum bir tatli trilice. Malum son zamanlarda gundemi oldukca mesgul etti. Turkiye'ye gittigim de bir kez deneyip tadi hakkinda fikir sahibi olsam da, degisik bir kac yer de yemedigim icin acikcasi kiyaslama sansim olmadi tadini. Tadi guzel ama medyada cok abartilinca, bilinc altima yerlesen yuksek beklentimin neticesi olarak "wooow  bu ne guzel tatli" dusuncesini gecirmedim aklimdan. Yerken hafif bir tatli imaji yaratiyor olmasi,kalorisinin oldukca yuksek oldugu gercegini maalesef yok etmiyor.  Ozellikle benim gibi su icerken kilo alan bir yapiniz var ise yerken dikkat etmenizde fayda var. Trilice'yi seviyor iseniz gozu kapali asagidaki tarifi deneyebilirsiniz.




Malzemeler

5 yumurta
10 yemek kasigi seker
10 yemek kasigi un
1 kabartma tozu
1 tatli kasigi sivi vanilya
6 yemek kasigi irmik
1 kap cicek yagi
  • Firininizi 160 C / 350 F isitin
  • Yumurta ve sekeri mikser yardimi ile koyu bir kivam alip kabarana dek cirpin.
  • Yagi ve vanilyayi ekleyip yarim dakika cirpin.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  • Irmigi ekleyip spatula yardimi ile karistirin.
  • Yumusak tereyagi ile yagladiginiz dikdortgen borcaminiza kek hamurunu yayin. 
  • Onceden isitilmis firinda 30-35 dakika kadar pisirin. Firin isilari birbirininden farkli oldugu icin kekinizin pisip pismedigini kontrol edin.
  • Firindan cikardiginiz keki 10 dakika dinlendirin.


Serbeti

3 kap sut
2 kap krema
1 yemek kasigi seker
  • Sutu, kremayi karistirin.
  • Sekeri ilave edip , seker iyice eriyine kadar karistirin.
Daha yogun seker tadini tercih ederseniz , serbete eklediginiz seker miktarini damak zevkinize gore arttirabilirsiniz. 

Karamel

1 kap seker
2 yemek kasigi tereyagi
1 kap paket  krema
  • Kalin tabanli celik tencereye sekeri koyun.
  • Tahta kasikla karistirirak seker eriyene kadar karistirin. 
  • Seker topaklanacak sonra eriyerek renk alacak.
  • Karameliniz istediginiz rengi alana kadar karistirmaya devam edin.
  • Tereyagi ilave edip karistirin.
  • Surekli karistirarak yavasca kremayi ilave edin.
  • Kremayi ilave ettikten sonra ocakta kalma suresi uzadikca karameliniz koyulasacak. Sicakken akiskan gorunse de sogudukca karamel koyulasir.
  • Pisen karameli arada karistirarak sogutun. 
10 dakika kadar dinlenen kekinizin uzerine kurdan yardimi ile birbirine yakin delikler acin. Sutlu karisimi kasik yardimi ile kekinizin uzerine dokun. Buzdolabinda 2 saat kadar dinlenip soguyan kekin uzerine yemek kasigi ile karamelinizi esit bir sekilde yayin. 4-5 saat ya da 1 gece dolapta uzerini kapatarak beklettiginiz tatlinizi dilimleyerek servis yapin.

Karameli kapali kabin icerisinde buzdolabinda saklayabilirsiniz. Cok koyulasirsa buzdolabindan cikardiginiz karameli sicak su dolu kabin icerisinde ben mari usulu isitip akiskan hale getirebilirsiniz. Keklerinizde, kurabiyelerinizde karameli kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme