19 Kasım 2012 Pazartesi

MANTARLI ve RICOTTA PEYNIRLI TART






Degisik bir tart denemenizi tavsiye ederim. Gorunusu guzel, yapimi cok kolay bir lezzet. Cay saatlerinde, brunch ziyafetlerinizde ikram edebileceginiz gibi aksam yemeklerinde de yardimci yemek olarak servis yapabilirsiniz. 

Burada Turkiye'deki gibi guzel ve ince yufka bulabilmek mumkun degil. Baklava yufkasi ile citir citir oldu. Normal yufka ile denemedigim icin ayni tadi yakalamak mumkun olurmu bilmiyorum. Sizde mumkunse baklava yufkasi ile deneyin. Mumkunse oyster  ya da porcini tarzi bir mantar kullanabilirseniz tartin lezzeti artacak. Turkiye'de bu tip mantarlarin fiyati yuksek olabilir. Daha ekonomik olacagi icin kultur mantarida kullanabilirsiniz.





Malzemeler

2 yemek kasigi  tereyagi
300 gr mantar 
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi taze kekik
1 yemek kasigi ince kiyilmis biberiye
1/2 cay kasigi muskat
5 tane baklava yufkasi ( filo pastry )
3 yemek kasigi eritilmis tereyagi
250 gr ricotta peyniri ya da tatli lor
2 tane yumurta
1/2 cup kese yogurdu ( sour cream )
1 yemek kasigi ince kesilmis maydanoz
tuz 
karabiber


  • Firininizi 180 C / 350 F / 4 ayarlayin ve onceden isitin. Alti cikan tart kalibizi yumusak tereyagi ile yaglayin. 
  • 2 yemek kasigi tereyagini eritin ince dilimlenmis mantarlari ekleyin. Mantarlar yumusamaya baslayinca kiyilmis sarimsaklari ekleyin.1 dakika sure ile karistirip, kekigi, biberiyeyi, muskati, damak zevkinize gore tuz ve karabiberi ekleyip karsitirin. Arzu ederseniz biraz aci biber ekleyebilirsiniz.Mantarlar yumusayinca ocagin altini kapatin ve mantarlarin suyunu suzun.
  • 3 yemek kasigi tereyagini eritin. Yufkalari tereyagi ile yaglayin ve ikiye katlayin.Tek tek tart kalibinin icerisine hafif burusturarak yerlestirin.  Kenarlarini biraz disariyada tasacak sekilde kalibin icerisine dogru katlayin. 5 yufkaya ayni islemi tekrarlayin ve son yufkadan sonra elinizle yufkalarin uzerine hafifce bastirin.
  • Yumurtalari cirpin. Loru ( ricotta peynirini ) ve yogurdu ekleyin iyice karistirip damak zevkinize gore tuz, karabiber ekleyin. Karisimin yarisini yufkalarin uzerine esit miktarda yayin. Uzerine mantarlari ilave edin. Peynirli karisimin kalan yarisini mantarlarin uzerine esit sekilde yayin. Yaklasik 30-35 dakika yufkalar kizarip peynirli karisim sertlesinceye kadar pisirin. Yufkalar  peynirli karisimdan once kizarirsa yufkalarin uzerine aliminyum folyo koyun ve pisirmeye devam edin. Firindan cikarip tart hafif ilinancaya kadar bekleyin ve servis tabagina alin. Uzerine kiyilmis maydonuzu ilave edin. Ilik ya da oda sicakliginda dilimleyerek servis yapin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder