23 Kasım 2012 Cuma

FIRINDA EZILMIS PATATES





Patates patates olali boyle lezzetli olmadi bence. Yapimi inanilmaz pratik. Ustelik cok amacli. Isterseniz yemek oncesi aperatif olarak isterseniz her turlu et, tavuk, balik yemeginin yanina garnitur olarak servis yapabilirsiniz. Ya da buz gibi bir biranin yanina eslik edebilir. Deneyin pisman olmayacaksiniz. 

Malzemeler

20-30 tane ince kabuklu kucuk patates
1/4 cup zeytinyagi,
tuz,
karabiber,
kirmizi pul biber,
Kuru dereotu
Kuru nane
taze kekik



  • Guzelce yikadiginiz kabuklu patatesleri tuzlu su dolu bir tencerede haslayin. Cok yumusamasinlar. Hafif diri kalabilirler.
  • Butun baharatlari  zeytinyagi ile karistirin. Baharatlari damak zevkinize gore degistebilirsiniz.
  • Firininizi 350 F / 180 C derecede isitin.
  • Haslanmis kabuklu patatesler oda sicakligina geldiginde kalin tabanli bir bardakla tek tek uzerine vurup yassilastirin. Patateslerin parcalanmamasi ve tek parca olarak kalmasi icin  cok hizli ya da fazla vurmayin. 
  • Firin tepsinizin uzerine parsomen kagidi yerlestirin.
  • Firca yardimi ile arkali onlu baharatli zeytinyagi ile yagladiginiz patatesleri firin tepsisine yerlestirin.
  • Yaklasik 20-30 dakika patatesler kizarana kadar firinda pisirin.
  • Kizaran patatesleri sicak ya da ilik olarak sade ya da istediginiz sosla servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder