2 Aralık 2012 Pazar

CIKOLATALI SUFLE KURABIYE


Cikolatali, hafif, ici  nemli yumusak ,disi incecik sert kabukla kapli bir lezzet... Yapimi oldukca basit. 
Cikolata sevenlerin bas taci olmaya aday. Kaliteli cukulata ile yapilirsa inanilmaz lezzetli...


Kullanilan malzemelerin kaliteli olmasi yaptiginiz tariflerin lezzettini arttiracak.  Ozellikle cikolatali tariflerde kalitesi yuksek cikolata kullanmak cok onemli. Cikolata satin alirken pasta yapimi icin kullanilan cikolatalardan kullanirsaniz daha iyi sonuc alirsiniz. En iyi cikolata markalarinin arasinda Valrhona, Ghirardelli, Callebaut, Michel Cluizel, Dagoba, E.Guittard, Scharfeen Berger ilk aklima gelenler. Bir cogunu Turkiye'de bulmak mumkun. Biraz pahali olduklari kesin ama lezzet soz konusu olunca vermeye deger. Bu arada Nestle ve Hershey's ide unutmamak lazim. Digerlerine gore daha ekonomikler fiyat acisindan.

Ben bu tarifi yaparken Hershey'in dark cikolatasini kullandim.

Malzemeler

2 tane iri yumurta beyazi oda sicakliginda
1/4 cay kasigi krem tartar tozu
1 paket vanilya ( ya da 1 tatli kasigi vanilya ektresi)
1/4 cup seker
3/4 cup kirik ceviz
170 gram  koyu ( dark bitter ) cikolata




  • Firininizi 350 F/ 160 C ayarlayin ve onceden isitin. Firin tepsinize parsomen kagidi serin
  • Mikser yardimi ile yumurta beyazlarini ve tartar tozunu orta ayarda cirpin. 1-2 dakika sonra yavasca sekeri ekleyin ve yumurta beyazlari kabarincaya kadar iyice cirpin. Kabi oynattiginizda kopuk oynamiyorsa kivam olmustur. Cok da fazla cirparsaniz kivami bozabilirsiniz. 
  • Cikolatayi benmari usulu eritin ve icine cevizleri ekleyin.
  • Cikolatali ceviz karisimini yumurta beyazlarina yavasca plastik spatula yardimi ile ve tek yone karistirarak ekleyin. Koyu olmayan akiskan bir kivama sahip kurabiyemiz
  • Bir tatli kasigi yardimi ile ya da kucuk dondurma  kasigi yardimi ile kurabiyelerin arasinda mesafe birakarak tepsiye dizin. 
  • Yaklasik 30 civarinda kurabiyeniz olacak.
  • 12-14 dakika pisirin. Firindan tepsiyi cikarin parsomen kagidini tepsinin icinden cikarip kurabiyeler tamamen soguyuncaya kadar bekleyin ve kurabiyeleri servis tabagina alin.
  • En guzel yenilecek zamani yapildigi gun. Hava almayan kapali bir kabin icerisinde tazeligini 2-3 gun koruyacaktir. Tabikii hala saklayacak kurabiyeniz kalirsa.














6 yorum:

  1. Ellerine sağlık Meysun'cuğum.Çok lezzetli görünüyorlar. En kısa zamanda denemem lazım:)Ayrıca tariflerinde detaylı anlatım olması ayrı bir güzellik.

    YanıtlaSil
  2. Meltemcim gercekten cok lezzetli ve yapimi kolay. Makaron tadinda.. Malzemelerde cok benziyor.. Bizim gibi karnin acken yeme sakin ... Tepsi aniden bitiyor...

    YanıtlaSil
  3. Tam bana gör bir tarif bayıldım yapmak zorundayım:)
    hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceginize eminim sevgili Hulya... Yaparken yumurta beyazlarinin kivamina dikkat edin lutfen.. Kurabiyenin puf noktasi yumurta beyazalrinin kivaminda...

      Sil
  4. tartar tozu nedir acaba....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tartar tozu yumurta beyazının cırpılırken daha kolay kabarmasını ve kıvam almasını saglayan bır madde. Pastacılık malzemelerı satan dukkanlarda bulabılır veya yerıne bır tutam tuz kullanabılırsınız..

      Sil