29 Aralık 2012 Cumartesi

FUME SAMONLU KANAPE





Finger food... Elle yenilen yemek oncesi aperatifler.. Tam benim tarzim. Cogu zaman ana yemege tercih ettigim kucuk atistirmaliklar. Guzel bir kirmizi sarap esliginde.. Karnim acikti galiba.... 
Hazirlanmasi kolay, lezzeti yerinde. Kalabalik partiler icin ideal. Resimdeki gibi minik kizarmis baget ekmelerin uzerine koyabilir ya da servis tabaginda yaninda kizarmis ekmek ile misafirlerinize sunabilirsiniz. yeni yil gecesi, yemek oncesi sunabileceginiz   keyifli bir baslangic...


Malzemeler
  • 200 gr somon fume
  • 1/4 cup cok ince dogranmis tatli beyaz sogan
  • 10-15 dal ince dogranmis dere otu
  • 4 yemek kasigi kapari 
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • tuz, taze cekilmis karabiber
Somonlari seritler halinde kesin ve derince bir kaba koyun. Malzemelerin hepsini somonlarin uzerine ekleyin ve karistirin. Soganlari cok kucuk dograyin ama asla rendelemeyin. Kapariler buyukse ikiye kesin. 
Kizarmis ekmeklerin uzerine 1 tatli kasigi somon koyup servis tabagina aktarin.

Kapari satin alirken mumkunse 1 numara  yani en kucuk olanini tercih edin. Aldiginiz kapariler buyukse bicakla 2 ye kesin. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder