Bu kadar tatlinin uzerine tatli tuzlu karisimi bir borek var sirada. Tadi cok guzel. Tatli tuzlu karisi dedim ama tatli lezzeti baskin degil. Hep ayni sozu kullaniyorum ama gercekten denemeye deger.
Yazdigim tarifler genellikle cevremdeki arkadaslarim tarafindan begenilen, gercekten paylasmaya uygun gorulenlerden olusuyor.
Kanada'da ev davetleri cok fazla yapiliyor Turkiye'ye gore. Birde ne kadar yakin olursaniz olun kimse -Musaitseniz size gelmek istiyoruz demiyor. Ev sahibi olarak siz davet ediyorsunuz ve zaman veriyorsunuz. Davetler de asla cay kahve daveti olmuyor. Evinize birilerini davet ediyorsaniz bu mutlaka yemek daveti oluyor. Ustelik kimseye yemege bekliyoruz diye hatirlatmaniza gerek yok. Cunki herkes biliyor ki davet edilmisseniz bir eve mutlaka bu yemek davetidir.
Aslinda ev sahibi olan icin yorucu oluyor davetler... Yemek oncesi ickiyle birlikte aperatifler, peynir tabaklari, ana yemek, zeytinyaglilar, salatalar, ardindan tatli ve meyve ardindan likor kahve cay fasli.... Bazi davetler 4-6 kisilik bazilarida 25-30 kisilik olabiliyor.
Davetler sayesinde blog'a yazacak malzeme cikiyor tabikiii.. Genel de hep farkli seyler deniyorum.. Hem yeni lezzetleri denemek hosuma gidiyor, hem de aldigim tepkilere gore tarifin bloga girip girmeyecegine karar veriyorum. Bir nevi bizim eve gelenler benim nacizane blogumun jurisi oluyorlar:-)
2 tane baklava yufkasindan 3 tane borek cikiyor. Elde etmek istediginiz borek sayisina gore malzemelri azaltip cogaltabilirsiniz.
Tuketmek icin en guzel zaman oda sicakligina geldigi zaman. Sicak yerseniz ayni keyfi alamayabilirsiniz. Birde cevizleriniz iri cekilmis olun. Kucuk parcalar halinde cekilmis toz haline gelmis ceviz bu borege yakismiyor.
Malzemeler
20 tane baklava yufkasi(1 paket phyloo )
350 gr keci peyniri ( buyuk boy goat cheese)
5 yemek kasigi eritilmis tereyagi
2 cup iri cekilmis ceviz
3-4 yemek kasigi bal
1 yumurta saris
Yazdigim tarifler genellikle cevremdeki arkadaslarim tarafindan begenilen, gercekten paylasmaya uygun gorulenlerden olusuyor.
Kanada'da ev davetleri cok fazla yapiliyor Turkiye'ye gore. Birde ne kadar yakin olursaniz olun kimse -Musaitseniz size gelmek istiyoruz demiyor. Ev sahibi olarak siz davet ediyorsunuz ve zaman veriyorsunuz. Davetler de asla cay kahve daveti olmuyor. Evinize birilerini davet ediyorsaniz bu mutlaka yemek daveti oluyor. Ustelik kimseye yemege bekliyoruz diye hatirlatmaniza gerek yok. Cunki herkes biliyor ki davet edilmisseniz bir eve mutlaka bu yemek davetidir.
Aslinda ev sahibi olan icin yorucu oluyor davetler... Yemek oncesi ickiyle birlikte aperatifler, peynir tabaklari, ana yemek, zeytinyaglilar, salatalar, ardindan tatli ve meyve ardindan likor kahve cay fasli.... Bazi davetler 4-6 kisilik bazilarida 25-30 kisilik olabiliyor.
Davetler sayesinde blog'a yazacak malzeme cikiyor tabikiii.. Genel de hep farkli seyler deniyorum.. Hem yeni lezzetleri denemek hosuma gidiyor, hem de aldigim tepkilere gore tarifin bloga girip girmeyecegine karar veriyorum. Bir nevi bizim eve gelenler benim nacizane blogumun jurisi oluyorlar:-)
2 tane baklava yufkasindan 3 tane borek cikiyor. Elde etmek istediginiz borek sayisina gore malzemelri azaltip cogaltabilirsiniz.
Tuketmek icin en guzel zaman oda sicakligina geldigi zaman. Sicak yerseniz ayni keyfi alamayabilirsiniz. Birde cevizleriniz iri cekilmis olun. Kucuk parcalar halinde cekilmis toz haline gelmis ceviz bu borege yakismiyor.
Malzemeler
20 tane baklava yufkasi(1 paket phyloo )
350 gr keci peyniri ( buyuk boy goat cheese)
5 yemek kasigi eritilmis tereyagi
2 cup iri cekilmis ceviz
3-4 yemek kasigi bal
1 yumurta saris
- Firininizi 190 C / 420 dereceye ayarlayin ve onceden isitin.
- Cevizleri bal ile karistirin. Cok fazla bal koymayin sadece cevizlerin biribirine yapisacagi kadar bal koyun. Kasikla cevizleri alirken bal tabaga akmasin.
- Ilk yufkanin uzerine tereyagi surun ikinci yufkayi uzerine koyun ve tereyagi surun ve yufkayi keskin bir bicakla 3'e kesin.
- Her parcanin uzerine peynir ve 1 dolu tatli kasigi balli ceviz karisimindan koyun ve yufkalari iki yanindan iceriye katlayip borekleri sarin.
- Her birinin uzerine yumurta sarisi surup kizarincaya kadar firinda pisirin.
- Firindan cikarinca ilinmasini bekleyin ve servis yapin.
Bu inanilmaz guzel bir tarif tadinin sofistike olmasindan zor bir sey diye dusunmustum yapmasida kolaymis, super ahci Meysun:))
YanıtlaSilBanu
Sayende Koltuklarim kabardi.. Bu iltifatlar bana uzun sure yeter. Bende sitenin izleyici profili yuksek olmasina ragmen hic yorum yapilmayinca insnalarin hosuna gitmiyor herhalde tarifler diye dusunuyordum,. Bu arada hala acemi ahci olarak yola devam ediyorum Banu'cum..
Sil