23 Ocak 2013 Çarşamba

NESCAFELI CUKULATA SOSLU TATLI



Yeni yil oncesi isyerinde baslayan yogunluk azalmadan devam ediyor.. Sirada post edilmesi gereken tarifler birikiyor ama eve gelince bilgisayarin basina gecip yaziyi hazirlamaya zaman kalmiyor. Bu aralar baska telaslarda girdi araya..  Nisan ayinin sonuna kadar bizi oldukca yogun bir donem bekliyor. Elimden geldigince yeni postlar hazirlamaya calisacagim ne kadar basarili olurum bilemiyorum ama Nisan ayinin sonuna dogru  postlarim cogalacak.

Sutlu tatli deyince ilk aklima gelen tatlidir nescafeli sutlu tatli. Yapimi da yemeside cok kolay. Ben genelde dikdortgen uzun borcamda dinlendiriyorum tatliyi ama bir dahaki sefere kucuk kadehler de yapmayi planliyorum. Yaptigimda resimleri post ederim. Deneyin pisman olmayacaksiniz. Tatlinin en sevdigim kismi ikram asamasindan sonraki kismi.. Tepside kalanlari dolaba kaldirdiktan  sonra elimde bir kasik saat basi dolabi ziyaret ediyorum... Bitene kadar.... 


Malzemeler

100 gr tereyagi
2 kahve fincani un
1 cup seker
1 kilo sut
1 cay kasigi vanilya (olmasa da olur )

Cukulata Sosu

50 gr tereyagi
2 butun yumurta
4 yemek kasigi toz seker
2 yemek kasigi nescafe ( toz)
2 yemek kasigi kakao

  • Muhallebi icin tereyagini eritip unu hafif pembelesinceye kadar orta ateste kavurun. 
  • Sutu, vanilyayi, sekeri ilave edip koyu muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
  • Dibinin tutmamasi icin tahta kasikla surekli karistirin.
  • Sutu ilave ettiginizde un topaklanirsa tel suzgecten gecirip topaklanmasini onleyebilirsiniz.
  • Pisen muhallebiyi en az 6-7 dakika kadar mikserde orta ayarda cirpin.
  • Muhallebiniz topaklanirsa uzulmeyin mikserla cirptiginizde hepsi kaybolacak.
  • Mikserla cirptiginiz muhallebiyi borcama dokun ve cikolatali sosu hazirlayin.
  • Cikolatali sos icin tereyagini eritin icine nescafe, seker ve kakaoyu ilave edip tel cirpici ile karistirin.
  • Ilik karisim icine yumurtalari kirip puruzsuz bir karisim elde edene kadar tel cirpici ile cirpin ve muhallebinin uzerine dokup servisten once en az 6-7 saat yada bir gece boyunca buz bolabinda servis zamanina kadar sogutun.

Cukulata sosu cok lezzetli oluyor ama yok ben cig yumurta yemem derseniz paketlerde satilan hazir cikolata sosu kullanabilir ya da kestaneli pasta da vermis oldugum ganas tarifinin sivisini daha fazla koyarak daha sulu bir halde hazirlayabilir ve tatlinin uzerine koyabilirsiniz. 




4 yorum:

  1. merhaba sayfanizi cok begendim.
    bu son yaptiginiz tarifi de kesimlikle deneyecegim.
    cok lezzetli görünüyor.
    bende kendime yeni bir blog actim daha bos ama yakinda tariflerle dolu olmasi umuduyla tabi.
    beni takip ederseniz sevinirim :-)
    www.mismiskokular.blogspot.de

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Tuba,
    Blogumu begenmene sevindim. Tatliyi mutlaka dene yapimi cok kolay ve gercekten
    cok lezzetli. Bloguna girmeye calistim ama sanirim yayindan kaldirmissin...
    En kisa zamanda ektif hale getirirsen en yakin takipcinin ben oalcagimdan emin ol..
    Sevgiler,
    Meysun

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar blogunu tesadüfen gördüm..Eline sağlık çukuluta soslu tatlıya bayıldım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yasemin, Blogu begenmene sevindim. Tatliyi denersen sonuclarini bildir. Sutlu tatli seviyorsan yapmaktan vazgecmeyecegin bir tatli olacaginin garantisini veriyorum sana. Sevgiler, Meysun

      Sil