Postlar birikiyor . Bu aralar cok fazla vakit ayiramiyorum. Gecici bir durum bu. Nisan ayinin ikinci yarisindan itibaren mutfakta gecirecek zamanim artacak. Yeni tarifler deneyip onaydan gecenler sizlerin begenisine sunulacak tarafimdan. Bu durum keyiflendiriyor beni.
Sekerpare'yi cok severim. Her seferinde de farkli birseyler ekliyorum tarife.. Bazen elma ve ceviz , bazen unu azaltip cekilmis badem, cekilmis findik, arada kakao aklima ne gelirse... Bu kez hindistancevizli yaptim.. Hindistancevizi tatliya cok yakisti. Guya hafta sonu aksam yemegine gelen arkadaslarima yapmistim tatliyi. Yemek baslamadan tatlinin yaklasik 4/1 'ini mideye guzelce indirdim...
Verecegim tariften yaklasik 36 tane sekerpare cikiyor. Tatliyi yapmaya baslamadan once serbeti yapin. Sekerpare'ler sicak serbet oda sicakliginda olacak. Serbetin tadini istediginiz gibi ayarlayabilirsiniz. Ben cok koyu serbeti sevmedigim icin seker oranini su orani ile esit ya da suyu biraz daha fazla koyuyorum.
2 iri yumurta
125 gr yumusak tuzsuz tereyagi
1/2 cup cicek yagi
1/2 cup sut
1/2 cup irmik
3/2 cup sekersiz hindistancevizi
1 cup pudra sekeri
1 kabartma tozu
4 cup un ( biraz daha fazla da olabilir )
Uzerini icin, ceviz, badem veya findik. ( ben bu kez ceviz kullandim )
Serbeti icin
4 cup seker
4 cup su
1 tatli kasigi limon suyu
- Tatliyi yapmaya baslamadan once sekeri ve suyu bir kaba koyun seker tamamen erisin. Su kaynamaya baslayinca 5 dakika kadar kaynatin. Limonu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatin. Ocagin altini kapatip sogumasi icin bir kenarda bekletin.
- Firini 170 C/ 350 F ayarlayip onceden isitin.
- Karistirma kabinin icerisine yumurtayi, tereyagini, cicek yagini ve sutu koyup karistirin.
- Pudra sekeri, hindistan cevizi, ve irmigi ekleyin.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumusak ele yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun. Gerekirse biraz daha un ekleyin.
- Ceviz buyuklugunde toplar yapip iri cevilmis cevize bulayin. Tatlilarin arasinda mesafe birakip yumusak terayagi ile yaglanmis tepsiye yerlestirin. Tatlilari yassilastirmayin top halince kalsinlar. Piserken kendiliginden yayilacaklar.
- Tatlilarin uzeri hafif pembelesip alti kizarana kadar yaklasik 20 dakika kadar pisirin.
- Cok fazla pisirirseniz sekerpareleriniz kuruyacak, serbeti yeterince cekmeyecek ve lezzetini kaybedecektir.
- Tatlilari firindan cikarir cikarmaz oda sicakligina gelen serbeti dokun ve tatlilarin uzerini kapatin.
- 6-7 saat ya da 1 gece ustu kapali bekletin servis tabagina alip servis yapin.
Acemi Sef Meysuncum, bu sekerparelerin cok meshurdur , guzel yaparsin. Opuyorum seni
YanıtlaSilBanu
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SilBayram ustu denemeye deger Banu'cum…. Hindistancevizlisi de cok guzel oluyor. Bende elmalisina denk gemismiydin hic hatirlamiyorum. resmi olsa tarifi ekleyecegim:-))
Sil