Taze fasulye'nin mevsimi. Tarifleri cesitlendirmek gerekli diye dusundum. Benim cok severek yaptigim bir tarif. Basit, renkli ve lezzetli. Sarimsak ve bademle hafif soteliyorsunuz. Zeytinyagini azaltip 1-2 kasik tereyagi eklerseniz lezzeti daha guzel olacak. Ya da benim gibi kati yaglardan cok hoslanmiyorsaniz sadece zeytinyagi ile deneyebilirsiniz. Salataya konan zeytinyagini damak zevkinize gore azaltip cogaltabilirsiniz.
Yesil Sebzeleri haslarken su kaynadiktan sonra sebzeleri suya ekleyin. Boylece sebzelerin rengini korumus olursunuz.
Malzemeler
4 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi tereyagi
1/2 cup file badem
300 gr taze fasulye
4 dis ezilmis sarimsak
tuz, karabiber
- Ocaginizi orta ayarda acin.
- Genis ve derin bir tavaya 1 yemek kasigi zaytinyagini ve 1 tatli kasigi tereyagini ekleyin.
- Bademleri ve sarimsaklari ekleyin. 2-3 dakika surekli karistirarak bademleri soteleyin.
- Sotelediginiz bademleri bir tabaga aktarin.
- Fasulyeleri temizleyin ve tuzlu sicak suda damak zevkinize gore haslayin ve suzun.
- 3 yemek kasigi zeytinyagini tavaya koyun ve fasulyeleri ekleyin.
- Damak zevkinize gore tuz ve taze cekilmis karabiber ekleyin.
- 2-3 dakika soteledikten sonra bademleri ekleyin ve guzelce karistirin.
- Servis tabagina alip ilik ya da soguk servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder