Yaz gelince, sicaklarin da etkisiyle daha hafif yemekler yemegi tercih ediyorum. Sofranin olmazsa olmazlari arasinda salatalar, zeytinyaglilar bas siraya oturuyor. Hafif ve her turlu yemegin yanina yakisan havuc salatasini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Cevizi hafif kavurup salataya ekleyin.
Cevizin tadi havucla inanilmaz uyumlu.
Malzemeler
1/2 kilo havuc
1 cup ince kirilmis ceviz
1/2 cup kus uzumu
1/2 cup taze portakal suyu
3 yemek kasigi elma sirkesi
1 yemek kasigi bal
3 yemek kasigi zeytinyagi
2-3 ince kesilmis taze soganin yesil kisimlari
3-4 dal maydanoz
tuz, taze karabiber
- Havuclari temizleyip rondoda rendeleyin ya da rendenin buyuk kismi ile irice rendeleyin.
- Cevizleri hafifce tefon tavada kavurun , rondoda mercimek buyuklugunde cekin.
- Taze soganin yesil kisimlarini ve maydonozlari cok ince kiyin.
- Temiz bir kavanozun icerisine portakal suyu, elma sirkesi, bal ve zeytinyagini ekleyin. Guzelce calkalayin.
- Havuclara, cevizleri, taze sogani, maydonozu ve sosu ekleyin cok fazla bastirmadan bir catal yardimi ile guzelce karistirin.
- Damak zevkinize gore tuz ve karabiber ilave edin.
- Salatayi servisten once 30 dakika kadar bekletirseniz tadi daha iyi olacaktir.
Bugun denedim. Cok da guzel oldu. Tarif icin tesekkurler.
YanıtlaSilAfiyet olsun Ceran'cim.. Bu tariftede de bal var:-))
Sil