16 Temmuz 2013 Salı

KIRMIZI ERIKLI KEK





Aksam ustu cayina eslik edecek denenmesi tarafimdan siddetle onerilen bir kek var sirada. Cay dedim ama kahvede olur neden olmasin. Ayni keki mangolu olarak denedim. Mango lifli bir meyva oldugu icin fena olmadi ama yeniden mangolusunu yaparmiyim, sanirim hayir. Eriklisi muhtesem. Hafif nemli bol meyvali bir kek. Turkiye'ye gidince mis kokulu seftali ile denemek istiyorum. Guzel olacagindan eminim. Kekin kenarlarinin yanik goruntusu gozunuzu korkutmasin. Tadi yanik olmadigi gibi fotograf cekerken  isigin etkisi ile koyu cikmis. 



Asagidaki resimde mangolu olani. Tadi fena degildi aslinda ama Mangonun lifleri yerken cok keyifli bir tat birakmadi. 



Kelepceli kek kalibi kullanirsaniz keki kaliptan bozulmadan cikarabilirsiniz. Kullandiginiz malzemeler oda sicakliginda olursa daha iyi sonuc alirsiniz.

Malzemeler

5 iri yumurta
1,5 kup toz seker
3/4 kup yogurt
3/4 kup cicekyagi
1 paket kabartma tozu
1 kup+ 1 yemek kasigi un
6 iri erik ( herbiri 6-8 dilime bolunecek)
300 gr yogurt
1 yemek kasigi tarcin


  • Firininizi 170 C /380 F getirip onceden isitin.
  • 3 adet yumurtayi 1 cup seker ile mikserin cirpici aparatiyla sekerler eriyip karisim  kabarip koyulasincaya kadar cirpin.
  • Yogurt ve cicek yagini ekleyip karistirin
  • Unu ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Karisimi yumusak tereyagi ile yaglanmis kek kaliba dokun.
  • Kek karisiminin uzerine tarcini serpin ve erikleri dizin.
  • 2 yumurta, 1/2 kup seker ve yogurdu cirpici ile guzelce karistirin ve eriklerin uzerine dokun.
  • Erikler karisimin uzerinde kalirsa elinizle ya da bir kasigin arka kismi ile erikleri gorunmeyeek sekilde itin.
  • Yaklasik 45 dakika kadar pisirin. Ince uclu bir bicak ile kekinizin pisip pismedigini kontrol edin. Bicak temiz cikmaz ise kek pisene kadar ilave 5-10 dakika daha ya da bicak temiz cikana kadar pisirin.
  • Keki firindan ciakrin 2 saat kadar oda sicakligina gelmesi icin bekleyin ve kaliptan cikarip servis tabagina alin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder