5 Temmuz 2013 Cuma

ENGLISH MUFFIN




English muffin bir cesit ekmek. Ozellikle egg benedit yapiminda kullaniliyor. Kanada'da iken marketten hazir aliyordum. Trinidad'a yerlesince tazesini bulmak mumkun olmadi. Dondurulmus olarak satiliyor ama nedense cazip gelmedi satin almak. Kendim yapmaya karar verdim. Iyi ki de denemisim. Sonuctan cok memnun kaldim. Harika bir kahvalti ekmegi oldu. Ozellikle hafta sonlari butun ailenin bir arada olacagi kahvaltilar icin ideal. Kahvalti icin diyorum ama  bir taraftan pisirirken bir taraftan neredeyse yariya yakinini tukettik bile. Ikiye kesip arasina peynir koyduk cerez niyetine yiyoruz:-))

Egg benedit yapiminda kullanabilir veya kahvalti oncesi pisirip sicak sicak tuketebilirsiniz. Tariften yaklasik 20 tane muffin cikiyor. Kalanlari 2-3 gun oda sicakliginda saklayabilir ya da deep freez'de dondurup servisten yarim saat once buzluktan cikarip kizartarak tuketebilirsiniz. Freeze're girmeyeceklerine  cok cabuk bir sekilde tuketilecegine dair iddia'ya girebilirim. 

Malzemeler oda sicakliginda olsun. Unun taze olmasi icin satin alirken 1 kiloluk paketlerde un satin alin. Boylece unu daha cabuk tuketeceginiz icin hamur isleriniz'de daha iyi sonuclar alacaksiniz. 

Malzemeler

1 3/4  kup sut
1.5 tatli  kasigi tuz
2 yemek kasigi seker
1 paket instant maya
4.5 kup un
1 iri yumurta
3 yemek kasigi yumusak tereyagi

Uzeri icin
1-2 yemek kasigi yumusak tereyagi
2 yemek kasigi irmik yada kalin misir unu


  • Elinizin girebielcegi sicakliktaki sutu metal karistirma kabina alin ve mayayi ilave edin.
  • 10 dakika bekledikten sonra tuzu, sekeri, yumurtayi, tereyagini ve unu ekleyip mumkunse mikserin hamur yogurma aparati ile yaklasik 5 dakika kadar yogurun. 
  • Hamuru yogurmak icin ekmek makinasindan yararlanabilir veya elinizle yogurabilirsiniz. 
  • Cok fazla guc gerektirmeyen bir yapisi oldugu icin elinizin yardimi ile 5 dakika kadar yogurmak yeterli olacak. 
  •  Yumusak pruzsuz hamurunuzun uzerini nemli bir kagit havlu ile orterek 2 saat dinlendirin.
  • Hamuru 1 dakika kadar elinizle yogurun. Golf topu buyuklugunde parcalara ayirin ve her birini elinizle yogurup top haline getirin. Mutfak teraziniz varsa 58-60 gr lik toplar hazirlayin.
  • Her bir topun uzerine parmaklarinizla bastirip cay tabagi buyuklugunde acin ve pisirme kagidinizin uzerine yerlestirin.
  • Firca yardimi ile hamurun her iki yuzune yumusak teragi surup irmik ya da kalin misir unu serpin. 
  • 20 dakika dinlendirin. Bu arada hafif kabaracaklar.
  • Eger varsa ocaginizin elektrikli kisminda pisirin. Elektrikli kisimda  4 derecede (10 luk derecelendirmeye gore ) pisirebilirsiniz.
  • Orta-dusuk isiya ayarladiginiz ocaginizin uzerine teflon pisirme tavanizi yada benim yaptigim gibi teflon yayvan dolma-pilav tencerenizi koyun 3-4 dakika isitin.
  • Cay tabagi buyuklugundeki hamurlarinizin her bir yuzunu yaklasik 10 dakika kadar altin rengi kahverengi oluncaya kadar pisirin. 
  • Eger hamurlar cabuk kizarirsa ocagin isisi yuksek gelmistir biraz kisin.
  • Tavanizin buyuklugune gore  3-4 taneyi ayni anda pisirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder