9 Temmuz 2014 Çarşamba

DENIZ FASULYESI



Ege'li olup da Ege otlarini sevmemek ne mumkun. Biliyorum bu tarif bir cogunuza ilginc gelmeyecek. Ege'de degilseniz otu bulmaniz belki de imkansiz. Tarifin herhangi bir ozelligi yok. Deniz fasulyesini bulursaniz gerisi kolay. Tesadufen Bodrum pazarinda ve Bitez'de capkin manavda karsima cikti. Denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim. Deniz borulcesini seviyorsaniz, deniz fasulyesini de seveceksiniz. 
Deniz fasulyesinin aromasi  deniz borulcesinden biraz daha farkli. Daha az tuzlu ve icerisinde kilcik yok. 
Haslamadan once deniz fasulyesinin yesil taze kisimlarinin ortadaki odunumsu uzun saptan ayrilmasi gerekiyor. Ben temizlerken mutfak makasi kullandim. Elle ayirmaktan cok daha kolay oldu.


Malzemeler

1 demet deniz fasulyesi
4-5 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi hardal
2-3 dis sarimsak
1 limon suyu
Tuz ( istenirse)
  • Deniz fasulyesini temizleyin. Yesil taze kisimlarini ortadaki odununumsu kirmizi saptan ayirin ve bol su ile yikayin.
  • Genis bir tencerede suyu kaynatin ve fasulyeleri sicak suyun icinde 20-25 dakika kadar haslayin.
  • Hasladiginiz fasulyeleri soguk suda yikayin ve sularini suzun.
  • Zeytinyagi, hardal, ezilmis sarimsaklar ve limon suyunu bir kavanozda iyice cirparak sosu hazirlayin.
  • Sos ile fasulyeleri guzelce karistirin en az 1 saat dinlendirin.
  • Dogasi geregi tuzlu olan deniz fasulyesine , damak zevkinize gore tuz ilave edebilirsiniz.
  • Soguk servis yapin.
Arzu ederseniz. Zeytinyagi ilavesinden sonra sarimsakli yogurt ile tatlandirabilirsiniz. Ya da soslu hazirlayip uzerine cekirdekleri cikarilmis ve kucuk zar seklinde dogranmis domates ilave edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Yalikavak pazarindan her hafta deniz borulcesi almaktan bunu denemeye firsat olamadi bir turlu. Bu sene gitmiyoruz ama seneye gidersek denenecekler listesine eklendi. Tesekkurler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asuman'cim denemeye deger… Anlasilan her hafta deniz borulcesi ile bilrikte deniz fasulyeside girmeye baslayacak pazar filene:-))

      Sil