5 Nisan 2014 Cumartesi

PEYNIRLI PATLICAN RULOLARI


Patlican en sevdigim sebzelerden bir tanesi. Domates soslu, sarimsakli kizartmasini cok severim. Saglikli yasam, beslenme ile dogrudan alakali oldugu icin artik kizartma  hic yapmiyorum. Bazen denk gelirsem bir yerlerde tadina bakiyorum ya da firinliyorum sebzeleri, ev yapimi domates sosu ile karistirinca harika oluyor.
Bu kez patlicani peynirli yaptim. Peynir ve patlican bir arada. Her ikisine de bayilirim. Yapimi guzel, sunumu hos, tadi muhtesem. Denemenizi oneririm. Aslinda bu tarifi ricotta peyniri ile yapacaktim ama aldigim peynir bozuk cikinca mozzeralla peyniri ile yaptim. Siz mozzeralla yerine kasar peyniri kullabilirsiniz.
Karnimiz cok ac olunca fotograf cekmek icin cok fazla vaktim olmadi.Fotograf cok iyi degil ama tadi icin ayni seyleri soyleyemecegim. 
Tarifin olcusunu siz istediginiz kadar arttirabilirsiniz. Yemek oncesi aperatif olarak ya da ana yemegin yanina yardimci yemek olarak ikram edebilirsiniz.

Malzemeler

3-4 tane patlican
4-5 yemek kasigi zeytinyagi
1,5 su bardagi iri rendelenmis mozzarella ya da kasar peyniri
1 limon kabugu rendessi
2 yemek kasigi dolusu taze kekik
5-6 yemek kasigi domates sosu 
Tuz, karabiber, istediginiz baharatlar
  • Firininizi 200 C / 430 F isitin.
  • Firin tepsinize parsomen kagidi serin.
  • Patlicanlari uzunlamasina bir parmak kalinginda kesin
  • Zeytin yagina istediginiz baharatlari ekleyin. Ben tuz karabiber, kurutulmus dereotu, taze kekik, aci pul biber, kuru feslegen ekledim. 
  • Patlicanlarin her iki tarafini firca yardimi ile baharatli zeytintagi ile yaglayin ve firin tepsisine dizin.
  • Patlicanlari 20-25 dakika kadar pisirin. Patlicanlari firinda iken kontrol edin pismemislerse yumusayincaya kadar firinlamaya devam edin.
  • Peynirlerin 3 kasigini ayirin.
  • Icine bir adet limon kabugu rendesi, taze kekik, tuz karabiber ekleyin ve peynirleri ezmeden bir catal yardimi ile karistirin.
  • Firinin konumunu ust izgaraya getirin.
  • Her patlican diliminin kisa kenarina 1 yemek kasigi peynirli karisimdan koyun ve rulo seklinde sarip firin tepsisine siralayin.
  • Patlicanlarin uzerine rendelenmis peynir serpin.
  • Patlicanlarin uzerindeki peyniler eriyip kizarincaya kadar firinlayin.
  • Servis tabagina issittiginiz domates sosunu koyun.
  • Firindan cikardiginiz patlican rulolarini domates sosunun uzerine dizin.
  • Sicak ya da ilik olarak servis yapin.







4 yorum:

  1. Sabah Sabah icim gitti. Hemen denenecektir.

    Tesekkurler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ahh yakin olsaydik arada tadim gunleri yapardik… 11.5 ay kaldi geri donmeye:-))

    YanıtlaSil
  3. Harika oldu ablacım, 1 tepsi yaptım bir oturusta bitti!
    Yağına sarımsakta koydum çok lezzetli oldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet Olsun Hale'cim.. Guzel sonuc almana sevindim… Baska tarifleri denersen sonuclarini paylas…

      Sil