4 Kasım 2012 Pazar

MEYVALI CHEESECAKE TART





Meyvali tartlari seviyorsaniz bu tarif tam size gore..  Yemek sonrasi ya da cay saati icin ideal. Cheesecake sevmeyen birisini bile yoldan cok rahat cikarir.  Dolgu malzemesi cheesecake dolgu malzemesi ile ayni sadece miktari daha az. Istediginiz her turlu meyvayi kullanabilirsiniz. Meyvalari tartin uzerine yerlestirirken dolgu malzemesinin gorunmesi hos bir goruntu yaratiyor. 

Tart hamurunu pisirdikten sonra 2-3 dakika sogumasi ilcin bekleyin.  Kabaran yerleri varsa elinizle hafifce bastirarak duzeltin. Bu islem size dolgu malzemesi icin daha cok yer acacak. Tart hamurunu yapacaginiz her turlu tatli tartlarinda kullabilirsiniz.

Alt kismi cikan tart kaliplarindan kullanirsaniz tartinizi soguduktan sonra servis tabagina zedelemeden almaniz cok kolay olacak. 

Tart Hamuru

1 1/3 cup un                                                
1 tutam tuz
120 gr tuzsuz tereyagi oda sicakliginda 
1/2 cup seker
1 iri yumurta sarisi
1 tatli kasigi vanilya


  • Firininizi 350 F / 180 C ye getirin ve onceden isitin. Tart kalibinizi terayagi ile yaglayin
  • Bir kabin icine unu ve tuzu eleyin
  • Buyukce bir karistirma kabinda tereyag ve sekeri elektrikli mikserde yuksek derecede krema kivamina gelene dek cirpin. Yumurta sarisi  ve vanilyayi ekleyin karistirin.  Mikserin ayarini dusuk seviyeye getirip unu ekleyin ve un karisima tamamen karisana kadar cirpin. Elinizle hamur bir araya gelene kadar yogurun. Hamuru plastik folyoya sarip yarim saat buzdolabinda dinlendirin.
  • Ellerinizi unlayin ve hamuru tart kalibinizin ortasina yerlestirin. Parmaklarinizin yardimi ile hamura baski uygulayarak ortadan yanlara ve kenarlara dogru yerlestirin.  Hamurun ayni kalinlikta her yana esit dagilmasi icin ozen gosterin. Catal yardimi ile hamurun taban kismina bir kac delik acin. Boylece hamurun ayni oranda kabarmasini saglayacaksiniz.
  • Yaklasik 15-20 dakika hamurunuz sertlesip  altin rengini alana kadar pisirin. Firindan cikarin ve sogumasi icin bekletin. Firininizi acik birakin ve dolgu malzemesini hazirlayin.








Dolgu Malzemesi    

2 adet 250 grlik krem peynir ( yagi azaltilmamis)
2/3 cup seker
2 yemek kasigi misir nisastasi
1 tatli kasigi vanilya
1 iri yumurta
1/2 cup krema
Meyva







  • Ilik haldeki tart kalibinizin dis kismini alimunyum folyo ile kaplayin
  • 1 paket peyniri, 1/3 cup sekeri ve nisastayi buyukce bir karistirma kabina koyun ve dusuk ayarda mikserla krema kivami alana dek yaklasik 3 dakika cirpin. Diger peyniri ekleyip karistirmaya devam edin. Mikserin ayarini biraz yukseltin kalan 1/3 cup sekeri, vanilyayi ilave edin. Yumurtayi karisima ekleyin ve yedirin. Kremayi ekleyin ve yarim saniye kadar karistirin ve onceden pismis tartinizin icine peynirli karisimi yayin.
  • Tart kalibinizi icine biraz sicak su eklediginiz tepsinin icerisine yerlestirin. Dikkat edin tart kalibinizin icine su girmesin. Hamur kismi kizarip olgu malzemeniz pisinceye kadar yaklasik 30 dakika pisirin. Firindan cikardiginiz tartinizi oda sicakligina gelmesi icin 2 saat boyunca dinlendirin bu arada yerinden oynatmayin ve su dolu tepsinin icerisinde birakmayin.
  • Oda sicakligina gelen tartinizi kalibindan cikarmadan uzerini plastik folyo ile kapatin ve en az 4 saat boyunca mumkunse bir gece buzdolabinda sogutun.
  • Soguyan tartin kenar kismini cikarin. Tartinizi buyukce bir spatula yardimi ile alt kismindan ayirip servis tabagina alin.
  • Uzerini suslediginiz meyvalarin kuru olmasi cok onemli. Meyvalariniz islaksa kagit havlu ile iyice islakligini alin. Eger cilek ile susleyeceksiniz ayni boya yakin olan cilekleri secin ve ortadan ikiye keserek tartinizin uzerine yerlestirin. Meyvalerin uzerini kucuk taze nane yapraklari ile susleyin.
  • Tartinizi servis zamanina kadar buzdolabinda bekletin. Servis sonrasi kalan tartinizi buzbolabinda saklayin ve asla dondurmayin.
















2 yorum:

  1. Hemen Melise denettireyim,bizim evin tatlicisi o.Ellerine saglik Meysusumm.
    Banu

    YanıtlaSil
  2. Banu'cum gercekten ben yaptigim icin soylemiyorum ama cok lezzetli oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim . Melis'e soyle yapmaya baslamadan once cheese yapmanin puf noktalrini anlatan bir yazi yazdim onu okusun.. Sonuctan haberdar et beni.....

    YanıtlaSil