27 Ekim 2012 Cumartesi

Ispanakli Salata



Hani bazi geceler vardir.. Ertesi gunu kalktiginizda "ne guzel geceydi.. AMA... Cok yedim bir daha bu kadar yemeyecegim" dedirten. Alinan zevkin yerini biraz pismanligina biraktigi o gun icin ideal bir ogun... Ya da guzel bir etin, tavugun ya da boregin, sandvicin yanina yakisan bir lezzet. 

Ustelik yapimi inanilmaz kolay. Ispanaklarin yikanip kurutulmasini hesaba katmazsak 5 dakika bile surmuyor yapilmasi. Ispanaklarin korpe olmasi salatanin lezzetini arttiriyor. 

Aklinizda olsun.. Salata yaparken yikadiginiz malzemeleri islak olarak tam kurutmadan kullanirsaniz salataniz yeterince lezzetli olmayacak. Salata malzemelerinin tamamen kuru olmasi cok onemli. Islak malzemenin sosu tutma ozelligi olmadigi icin salataya eklediginiz sos islak malzemelerden kayip salata tabaginin dibine cokecek. 

250 gr. Ispanak
4-5 taze yesil sogan
1 adet orta boy yesil elma
2-3 kasik zeytinyagi

sosu icin;

50-60 gr sert beyaz peynir
2-3 kasik sut
1 kasik zeytinyagi
1 limon suyu
5-6 ceviz
3 kasik beyaz balsamic sirke ( ya da elma sirkesi )

Uzerini suslemek icin iri cekilmis ceviz


  • Ispanaklari parmak genisliginde kesin.
  • Soganlari ince ince dograyin.
  • Elmalari  ince dilimleyin her dilimi 3 kesin.
  • Ispanagi, taze sogani ve elmayi genis bir kapta zeytinyagi ile karistirin.
  • Sos malzemelerinin hepsini blenderda butun malzemeler iyice karisincaya kadar blend edin.
  • Sosu ispanaklara ekleyin ve karistirin.
  • Hazirladiginiz salatayi servis tabagina aktarin ve uzerini iri cekilmis cevizle susleyin.
Salatayi onceden zeytinyagi ve sos ile hazirlayip bekletirseniz ispanaklarin goruntusu biraz bozulabilir. Siz en iyisi salatanizi ve sosunuzu hazirlayin. Zeytinyaginini ve sosunu salataya servisten 5-10 dakika once ekleyin. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder