20 Ekim 2012 Cumartesi

New York Usulu Cheesecake



Bir Dilim Asla Yetmeyecek.....
Ben sos olarak marketlerde hazir olarak satilan Ed Smith marka Cherry cheesecake topping kullandim.




Cheesecake lerin arasinda yapimi en kolay olan cheesecake. Bence cheecake'lerin arasinda tadi en guzel olani. Yumusak, kremsi ve ipeksi yapimi ile muhtesem bir tada sahip. Uzerine koyacaginiz sosu siz damak zevkinize gore degistirebilirsiniz. Benim kullandigim sos hazir olarak marketlerde satiliyor. Eminim ki visne recelide ayni isi gorecek. Hafif eski-tatli tadi ve akiskan sosu ile hazir ya da ev yapimi visne receli ile ayni lezzeti ve sunumu elde edeceksiniz. Isterseniz cikolata ya da cilekli sos da kullanabilirsiniz. Secenekler cok aslinda sos acisindan. Bu bence ayri bir yazi konusu bile olabilir.

Cheesecake'i yapmaya baslamadan once lutfen bir onceki cheesecake yapimi hakkinda yazmis oldugum yaziyi okuyun. 

1 adet sunger kek - tarifini bir onceki yazimda bulabilirsiniz.

4 paket 250 gr'lik krem peynir
1 2/3 cup seker
1/4 cup nisasta
1 tatli kasigi vanilya
3 buyukce yumurta
3/4 cup krema


  • Firininizi 350 F /180 C ayarlayip onceden isitin. Kelepceli kek kalibinizin altini ve yan yuzeylerini aliminyum folya ile kaplayin. Keki hazirlayip su dolu firin kabinin icerisinde pisirin. Pisen keki firindan cikarin. Aliminyum folyo kalibin uzerinde kalsin. Firini ayni derecede acik birakin.
  • 1 paket krem peynir , 1/3 cup seker ve nisastayi  metal karistirma kabinin icerisine koyun ve kucuk ayarli mikserde krema kivamini alincaya dek karistirin. 3 paket krem peynirin her birini karisima tek tek ekleyin. 
  • Mikserin hizini orta dereceye getirin ve kalan 1 1/3 kup sekeri ardindan vanilyayi ekleyin. Yumurtalari tek tek ilave edin. Yumurtayi ekleyin karisimin icinde kaybolan kadar karistirin ardindan diger yumurtayi ekleyin. Keremanin tamamini ekleyin ve karistirmaya devam edin.Cok fazla karistirmayin. Fazla karistirmak cheesecake in piserken catlamasina neden olur.
  • Hazirladiginiz dolgu malzemesini pismis kekinizin uzerine dokun. uzerini spatula ile duzeltin. Su dolu firin kabinin izerisine kek kalibinizi yerlestirin. Yaklasik 1 saat 15 dakika pisirin. 
  • Kekiniz pistikten sonra su dolu tepsinin icerisinde birakirsaniz pismeye devam edecektir. Tepsinin icerisinden kek kalibinizi alin. Oda sicakligina gelmesi icin en az 2 saat beklemeniz gerekiyor. Bu 2 saat boyunca kekinizi unutun lutfen hic ellemeyin yerini oynatmayin. Birakin kek formunu bulsun. Oda sicakligindaki keki kelepceli kalibinizin icerinde birakin. Uzerini plastik folyo ile kaplayin ve buzdolabinda  en az 4 saat mumkunse bir gece boyunca bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder