10 Nisan 2013 Çarşamba

ISPANAKLI DIP




Bazen ana yemeklerden cok aperatiflerle geceyi gecirmek daha keyifli geliyor bana. Yemek oncesi kraker ya da misir cipsi ile sunabileceginiz lezzetli bir baslangic. Sicaga yakin ilik ya da oda sicakliginda ikram edebilirsiniz.  Yapilisi kolay tadi mukemmel.  Bir gun onceden hazirlayip firinlayincaya kadar buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabindan cikarinca oda sicakligina gelmesini icin 1 saat bekleyin ve misafirleriniz gelmeden once firinlayin.


Malzemeler

500 gr dondurulmus ispanak

170 gr enginar  kalbi konservesi
1.5 cup irice rendelenmis parmesan peyniri
4/3 cup kese yogurdu ( sour cream)
4/3 cup  mayonez
Tuz
Taze cekilmis karabiber
kirmizi biber ( konmayabilir )

  • Ispanagin ve enginarin suyunu iyice suzun ve bicakla kucuk parcalara ayirin  buyukce bir karistirma kabina alin.
  • 2 kasik kadar peyniri ayirin.
  • Malzemelerin hepisini ekleyip tahta bir kasikla guzelce karistirin.
  • Servise uygun bir firin kabini cok az zeytinyagi ile yaglayin. 
  • Karisimi esit sekilde kabin icerisine dagitin.
  • Ayirdiginiz peyniri uzerine serpistirin.
  • 350 F/160 C derecede onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
  • Firindan cikarip 5 dakika dinlendirin. 
  • Ilik olarak misir cipsi , kizarmis minik ekmek ve ya tuzlu krakerle servis yapin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder